Gesmoorde witlof

Gesmoorde witlof met rode wijn, tijm en spekjes

Gesmoorde witlof is weer eens wat anders dan de standaard witlof recepten. Hoewel witlof met ham en kaas uit de oven ook erg smakelijk is, is voor de afwisseling deze variant ook aan te raden. Lekker met aardappelpuree! Voor een vegetarische variant zou je in plaats van spekjes wat appel in blokjes kunnen toevoegen.

Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 500 gram witlof
  • klontje boter om in te bakken
  • 100 gram spekjes
  • snufje zout
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • een paar takjes tijm
  • 100 ml rode wijn
Bereidingswijze
  1. Snijd de witlof in de lengte doormidden. Grotere stronken kun je beter in de lengte in vieren snijden. Verwarm een klontje boter in een koekepan en bak de witlof samen met de spekjes op laag vuur aan. Bestrooi de witlof vlak voor het omkeren met zout en suiker.
  2. Zodra de witlof bruin begint te kleuren en bijna gaar is, kan de rode wijn en tijm toegevoegd worden. Laat dit ongeveer vijf tot tien minuten zachtjes koken (zonder deksel) todat bijna al het vocht verdampt is.
Witlof met rode wijn, spekjes en tijm

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? Kijk dan hier voor meer info.

Heb jij deze gesmoorde witlof gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Gesmoorde witlof met rode wijn en tijm

Geef een reactie