Franse madeleines

Franse madeleines

Franse madeleines zijn kleine cakejes in de vorm van een schelp en als het goed is hebben ze een ‘buikje’. Ze zijn erg makkelijk te maken en hoeven maar heel even de oven in. Zet een kopje koffie of thee als ze in de oven zitten en geniet van de madeleines als ze net uit de oven komen.

Ingrediënten (voor 24 stuks)
  • 4 eieren (S)
  • 125 gram suiker
  • 180 gram bloem
  • 125 gram boter
  • rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de madeleinevorm in met boter en bestrooi daarna met bloem.
  2. Smelt de boter totdat het net vloeibaar, maar niet heet is. Dit kan in de magnetron (20 tot 40 seconden) of in een pannetje.
  3. Klop (met een mixer of een garde) de eieren en de suiker tot een dik en luchtig mengsel. Het volume van het mengsel is nu ongeveer verdubbeld. Giet al kloppend de vloeibare boter toe, stop met kloppen en spatel de bloem en de citroenrasp door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ongeveer 10-12 minuten op 200°C.
Franse madeleines

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? Kijk dan hier voor meer info.

Heb jij deze Franse madeleines gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie