
Franse madeleines zijn kleine cakejes in de vorm van een schelp en als het goed is hebben ze een ‘buikje’. Ze zijn erg makkelijk te maken en hoeven maar heel even de oven in. Zet een kopje koffie of thee als ze in de oven zitten en geniet van de madeleines als ze net uit de oven komen.

Franse Madeleines
Materiaal
- Madeleine bakvorm
Ingrediënten
- 4 eieren S
- 125 gram suiker
- 180 gram bloem
- 125 gram boter
- rasp van 1 citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de madeleinevorm in met boter en bestrooi daarna met bloem.
- Smelt de boter totdat het net vloeibaar is, niet heet. Dit kan in de magnetron (20 tot 40 seconden) of in een pannetje.
- Klop (met een mixer of een garde) de eieren en de suiker tot een dik en luchtig mengsel. Het volume van het mengsel is nu ongeveer verdubbeld. Giet al kloppend de vloeibare boter toe, stop met kloppen en spatel de bloem en de citroenrasp door het beslag.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ongeveer 10-12 minuten op 200°C.