Indiase kip korma

Indiase kip korma

Indiase kip korma is voornamelijk bekend geworden door de welbekende potjes met kant-en-klare saus. Maar dit smaakvolle gerecht is net zo makkelijk zelf te maken zonder gebruik van pakjes of potjes en dat is ook nog eens veel lekkerder.

De kruiden die je nodig hebt voor Indiase korma koop je het beste los, dus niet in een kant-en-klaar mengsel. Zo kun je ze namelijk ook nog voor andere gerechten gebruiken. Wil je het pittiger? Voeg dan een extra peper toe!

Indiase kip korma

Indiase kip korma

Zelf Indiase kip korma maken zonder potjes of zakjes? Eenvoudig met dit makkelijke recept. Kip in een romige en kruidige saus.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • olie om in te bakken
  • 500 gram kippedijfilet
  • 1 grote ui
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 eetlepels grof gehakte amandelen
  • 2 theelepels garam massala
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 theelepel citroenrasp
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel fijngehakte gedroogde munt
  • zout/ peper

Bereiding
 

  • Begin met het maken van de saus. Snijd de ui, peper en gember fijn
  • Bak dit met de amandelen op half hoog vuur aan in wat olie. Voeg tijdens het bakken wat zout toe. Bak dit mengsel ongeveer tien minuten op halfhoog vuur. Voeg indien nodig extra olie toe.
  • Daarna kan de komijn, kurkuma, garam massala en tomatenpuree toegevoegd worden. Roer dit goed door het uimengsel. Voeg daarna de kokosmelk toe. Pureer de saus met een staafmixer of blender.
  • Breng de saus aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit, laat de saus even staan en ga verder met de kip.
  • Snij de kipfilet in blokjes en bak deze aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met peper en zout. Laat de kip bijna gaar en lichtbruin worden.
  • Voeg de kip toe aan de saus en laat deze langzaam op laag vuur verder garen in de saus. Tot slot kunnen de citroenrasp en het citroensap toegevoegd worden. Laat dit in een paar minuten warm worden in de saus.
  • Strooi de munt vlak voor het serveren over de kip korma. Lekker met een frisse salade, rijst en/of naan.
Tags amandelen, Curry, Kip, mild

Indiase kip korma

Heb jij deze Indiase kip korma gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie