Vietnamese kip met noodles

Vietnamese kip met noodles

Dit recept voor Vietnamese kip lijkt aardig wat werk, maar uiteindelijk valt het wel mee, en het is zeker de moeite waard. Het recept bestaat uit verschillende onderdelen die aan het eind samen geserveerd worden.

Je begint met het marineren van de kip. Door een klein beetje baksoda toe te voegen aan de marinade zorg je er voor dat de kip lekker mals blijft tijdens het bakken. Als de kip staat te marineren maak je de groente, de dressing en de saus klaar. Tot slot kook je de noodles en bak je de kip. De groentes zijn beetgaar en serveer je koud.

Vietnamese kip met noodles voor 2 personen

Kip marineren

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1 eetlepel maiszetmeel (maïzena)
  • 2 gram baksoda
  • 1 eetlepel olie

Snijd de kip in reepjes. Meng de ketjap, maiszetmeel, baksoda en olie en roer dit door de kip. Laat dit minimaal 15 minuten marineren.

Saus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • stukje citroengras
  • 1 puntje steranijs
  • scheutje vissaus
  • 50ml water
  • olie om in te bakken
  • geroosterde sesamzaadjes
  • verse koriander

Snijd de ui, knoflook en chilipeper fijn. Kneus de citroengras. Bak de ui, knoflook, chilipeper, steranijs en citroengras aan in wat olie op halfhoog vuur. Laat de ui goed gaar worden. Voeg dan een scheutje vissaus en water toe. Zet het vuur uit en laat staan tot verder gebruik.

Groente en dressing

  • 150 gram wortel
  • 150 gram witte kool
  • 100 gram paprika
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels warm water
  • 1 theelepel chilivlokken

Snijd de groente in hele dunne reepjes. Blancheer de groentes (beetgaar) en laat ze uitlekken in een vergiet. Los de suiker op in het warme water en meng hier de vissaus, rijstazijn en chilivlokken door. Giet de dressing pas vlak voor het serveren over de groente.

Noodles

  • 175 gram noodles

Kook de noodles gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg een beetje zout toe aan het kookwater.

Kip bakken

Bak de gemarineerde kip aan in wat olie. Bak de kip rondom bruin, bestrooi tijdens het bakken met wat zout en giet dan de eerder gemaakte saus erbij. Laat dit heel even pruttelen en voeg eventueel nog een scheutje ketjap toe. Denk er aan de steranijs en citroengras eruit te halen voor het serveren.

Serveer de kip met de gekookte noodles en de groente met dressing. Garneer het gerecht met sesamzaadjes en verse koriander.

Vietnamese kip met noodles

Heb jij deze Vietnamese kip met noodles gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie