Salade met rode biet.
De rode biet in de moestuin doet het goed dit jaar. Zo goed dat we de hele herfst en winter minimaal één keer per week bietjes kunnen eten. Deze keer maakten we een salade met bietjes, gerookte haring en appel. In plaats van haring zou je ook gerookte forel kunnen gebruiken. De zware smaak van de bietjes combineert erg goed met de zoutige en vettige haring. De appel zorgt voor frisheid in de salade.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 2 rode bieten
- 200 gram gerookte haring
- 1 grote appel
- een scheutje balsamico
- een scheutje honing
- bieslook
- zout, peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175ºC. Wikkel de bieten in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal in de oven. Laat de bieten ongeveer een uur garen in de oven op 175ºC.
- Schil de bieten zodra ze iets afgekoeld zijn en snijd ze in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Maak ook van de appel en de haring blokjes van ongeveer een halve centimeter. Maak een dressing van wat honing en balsamico.
- Meng de bietjes, appel, haring en dressing door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en garneer de salade met bieslook.
——————————————–
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij deze salade met rode biet gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.