Cake met chocolade en banaan

Chocoladecake met banaan

Ingrediënten (voor een cakeblik van 25cm)

  • 200 gram roomboter
  • 175 gram suiker
  • 4 eieren (M)
  • 180 gram bloem
  • 20 gram cacao
  • 4 gram bakpoeder
  • 40 gram chocolade in kleine stukjes
  • 1 banaan

    1. Verwarm de oven voor op 165 °C. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi daarna met bloem. 
    2. Klop de zachte boter met de mixer, ga net zolang door totdat de boter helemaal wit is klop dan de suiker erdoor.
    3. Daarna 1 voor 1 de eieren erdoor kloppen, wacht met het volgende ei tot het eerste ei helemaal is opgenomen.
    4. Verdeel dit mengsel over twee kommen (2x 285gram); 1 helft voor het chocoladebeslag, de andere helft voor het bananenbeslag.
    chocoladebeslag: voeg de chocoladestukjes; zeef 80 gram bloem, 20 gram cacao en 2 gram bakpoeder boven de kom en spatel dit erdoor totdat de bloem is opgenomen
    bananenbeslag: voeg 1 banaan in blokjes toe; zeef 100 gram bloem en 2 gram bakpoeder boven de kom en spatel dit erdoor totdat de bloem is opgenomen
    5. Vul de cakevorm met de 2 beslagen en bak de cake op 165 (zonder hete lucht) in ongeveer een uur gaar. 
    tips:
    * spatel zo kort mogelijk, met de juiste beweging is de bloem snel opgenomen in het beslag; te lang spatelen zorgt voor een minder luchtige cake
    * doe de oven niet tussentijds open, de cake kan instorten
    * controleer met een satéprikker of de cake gaar is, de prikker moet droog uit de cake komen
    * stort de cake meteen op een taartrooster; komt de cake er niet vanzelf uit, laat dan een paar minuten op de kop op het rooster staan, de cake valt er dan vanzelf uit

    ——————————————–

    Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
    Kijk dan hier voor meer info.
    Heb jij één van onze recepten gemaakt?
    Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
    Doe dat via facebook, twitter of instagram
    of laat hieronder een bericht achter.
    Zelf cake maken zonder pakje: met banaan en chocolade

    Geef een reactie