Griekse stoofschotel: Stifado

Griekse stifado. Lekker recept voor runderstoofpotje, ook voor de slowcooker.
Dit eerste keer dat we Griekse stifado aten was op een snikheet terras in Griekenland. Niet echt een zomers gerecht, maar ja, toeristen hè. Desalniettemin was het wel erg lekker. Kaneel, tomaat, rode wijn en kleine uitjes zijn ingrediënten die er zeker in thuis horen. Met de rest kun je wel een beetje variëren. Wij maakten onze eigen versie van de Griekse stifado.

Ingrediënten (voor 3 tot 4 porties)

  • 600 gram runderriblappen
  • 8 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 kaneelstokje
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml water
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • olie en boter om in te bakken
  • zout, peper

Bereiding

  1. Pel de uien en laat ze heel. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd het vlees in blokjes en bak het aan in wat boter en olie. Haal het vlees uit de pan en bak de uien aan in het bakvet van het vlees.
  2. Voeg na een paar minuten de knoflook, tomatenpuree en alle specerijen toe. Bak dit ongeveer twee minuten op laag vuur mee. Doe dan de rode wijn erbij en laat dit (zachtjes) inkoken totdat er bijna geen vocht meer over is.
  3. Voeg daarna de gepelde tomaten en het water toe. Breng de saus aan de kook, voeg zout en peper naar smaak toe en doe het vlees weer in de pan. Laat het vlees een aantal uren op heel laag vuur sudderen. Dit kan ook in de oven in een ovenbestendige pan. Laat het vlees dan in 4 tot 5 uren op 110°C garen.
180 ºC
 Griekse stifado. Lekker recept voor runderstoofpotje, ook voor de slowcooker.
——————————————–
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij deze Griekse stifado gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Griekse stifado. Lekker recept voor runderstoofpotje, ook voor de slowcooker.

Geef een reactie