Griekse stoofschotel: Stifado

Joyce & Tom | vrijdag, oktober 24, 2014 | ||||||
Griekse runderstoofpot: Stifado 

Dit eerste keer dat we dit aten was op een snikheet terras in Griekenland. Niet echt een zomers gerecht, maar ja, toeristen hè. Desalniettemin was het wel erg lekker. Kaneel, tomaat, rode wijn en kleine uitjes zijn ingrediënten die er zeker in thuis horen. Met de rest kun je wel een beetje variëren. Wij maakten onze eigen versie van de Griekse stifado.

 

Ingrediënten (hoofdgerecht voor 4 personen)

600 gram runderriblappen
8 kleine uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
1 kaneelstokje
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
150 ml rode wijn
scheutje azijn
100 ml water
1 blikje gepelde tomaten
olie en boter om in te bakken
zout, peper

Pel de uien en laat ze heel. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd het vlees in blokjes en bak het aan in wat boter en olie. Haal het vlees uit de pan en bak de uien aan in het bakvet van het vlees. Voeg na een paar minuten de knoflook en alle specerijen toe. Bak dit ongeveer twee minuten op laag vuur mee. Doe dan de rode wijn erbij en laat dit (zachtjes) inkoken totdat er bijna geen vocht meer over is.
Voeg daarna de gepelde tomaten, de azijn en het water toe. Breng de saus aan de kook, voeg zout en peper naar smaak toe en doe het vlees weer in de pan. 
Laat het vlees een aantal uren op laag vuur sudderen. Dit kan ook in de oven in een ovenbestendige pan. Laat het vlees dan in 4 tot 5 uren op 110ºC garen.
180 ºC
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety