Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Griekse stoofschotel: Stifado

Joyce & Tom | vrijdag, oktober 24, 2014 | ||||
Griekse runderstoofpot: Stifado Dit eerste keer dat we dit aten was op een snikheet terras in Griekenland. Niet echt een zomers gerecht, maar ja, toeristen hè. Desalniettemin was het wel erg lekker. Kaneel, tomaat, rode wijn en kleine uitjes zijn ingrediënten die er zeker in thuis horen. Met de rest kun je wel een beetje variëren. Wij maakten onze eigen versie van de Griekse stifado.

 Ingrediënten (hoofdgerecht voor 4 personen)
  • 600 gram runderriblappen
  • 8 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 150 ml rode wijn
  • scheutje azijn
  • 100 ml water
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • olie en boter om in te bakken
  • zout, peper

1. Pel de uien en laat ze heel. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd het vlees in blokjes en bak het aan in wat boter en olie. Haal het vlees uit de pan en bak de uien aan in het bakvet van het vlees. 

2. Voeg na een paar minuten de knoflook, tomatenpuree en alle specerijen toe. Bak dit ongeveer twee minuten op laag vuur mee. Doe dan de rode wijn erbij en laat dit (zachtjes) inkoken totdat er bijna geen vocht meer over is.

3. Voeg daarna de gepelde tomaten, de azijn en het water toe. Breng de saus aan de kook, voeg zout en peper naar smaak toe en doe het vlees weer in de pan. Laat het vlees een aantal uren op laag vuur sudderen. Dit kan ook in de oven in een ovenbestendige pan. Laat het vlees dan in 4 tot 5 uren op 110°C garen.
180 ºC
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl