Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Zelfgemaakte pudding met kwark en citroen

Joyce & Tom | donderdag, januari 22, 2015 | ||||||
Bijna elke dag een huisgemaakt toetje, wat een luxe eigenlijk. Wij doen dat voornamelijk om de eieren van de kippen op te maken. En omdat het lekker is natuurlijk. Deze keer een dessert met kwark in plaats van slagroom. Met dit recept maak je meteen een voorraadje van acht stuks. Je kunt ze een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Zelfgemaakte pudding met kwark en citroen

Ingrediënten (voor 8 porties)
  • 6 gram gelatinepoeder  (of 4 blaadjes gelatine)
  • 300 ml melk
  • 3 eieren
  • rasp van een hele citroen
  • sap van een halve citroen
  • 150 gram suiker
  • 200 ml kwark

1. Laat de gelatine weken in water. Splits de eieren.

2. Maak een crème anglaise. Verwarm de melk met in een pan. Klop 3 eidooiers met 75 gram suiker los in een ruime kom. Giet een derde van de hete melk bij de eidooiers met suiker, klop goed door en giet het geheel weer terug in de pan.

3. Verwarm het mengsel op laag vuur, en blijf daarbij voortdurend roeren met een houten lepel. Het mengsel mag niet koken. De crème anglaise is klaar zodra het mengsel dik begint te worden. Dit kun je testen door met een vinger door de crème anglaise op de houten lepel te vegen. Blijft de streep zichtbaar dat is het klaar en kan het vuur uit. Zo niet, nog even blijven verwarmen en roeren.

4. Zodra de crème anglaise klaar is kan de geweekte gelatine toegevoegd worden. Doordat de crème anglaise nog warm is, lost de gelatine op. Roer de gelatine er goed doorheen. 

5. Laat dit afkoelen tot lauwwarm. Klop ondertussen 50 gram suiker, de citroenrasp en het citroensap door de kwark. Klop de eiwitten met 25 gram suiker tot slappe pieken. Meng de citroenkwark en het geklopte eiwit door afgekoelde crème anglaise.

6. Giet de pudding in de vormpjes en laat ze in de koelkast een aantal uren opstijven.
Tip: De pudding komt beter uit de vormpjes als deze licht ingevet zijn met een neutrale olie.Zelfgemaakte pudding met kwark en citroen

5 opmerkingen:

  1. Heerlijk die combi van zoet en zuur! Ze zien er ook nog eens supergezellig uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De vormpjes zijn leuk hè? Ook ideaal om panna cotta in te maken.

      Verwijderen
  2. Ik weet niet hoe ik 6 gram gelatinepoeder moet verwerken , kan toch niet geweekt worden of wel? Moet dit nog leren omdat 1 kind vanwege eczeem geen gelatine van varken mag. Hoop op antwoord. m.v g Moeder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelatinepoeder kun je gewoon weken in water. Vul een klein glas voor de helft met koud water en doe daar het poeder in, even goed roeren en ongeveer 10 minuten laten staan. Als het goed is neemt de gelatine al het water op. Mocht het er te droog uitzien kan er nog een beetje water bij. Na het weken kun je de gelatine oplossen in een hete vloeistof. Succes!

      Verwijderen
  3. Dank voor het reageren, heb ondertussen zelf al even geëxperimenteerd , ik moet het gebruiken in recept waar ik slagroom en mascarpone moet mengen daarna de gelatine om op te laten stijven. Zoals ik het nu zie, kan ik gewoon twee eetlepels warm water met lepel gelatine omroeren, afkoelen en daarna snel door de koude massa roeren. Had ook koud water met lepel poeder geprobeerd maar blijft korrelig en na 2 uur klein beetje dikker, dus ga voor het eerste. De gelatinepoeder kan dus precies als gelatineblaadjes verwerkt worden voor koude gerechten :-) . Wel is rund gelatine duur maar ja, kan ook geen goed alternatief vinden. Agar Agar is zo`n alternatief maar verliest zijn stevigheid na 2 dagen. M.v.g Moeder.

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety