Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Moelleux au chocolat: Franse chocoladetaart

Joyce & Tom | donderdag, februari 05, 2015 | |||||||
Eén van de hoofdbestanddelen van deze taart is, hoe verrassend, chocolade! Gebruik dus een goede, pure chocolade. In tegenstelling tot fondant au chocolat is de kern van deze taart is nét niet vloeibaar, maar wel lekker smeuïg doordat er weinig bloem wordt toegevoegd. We gebruikten in dit recept één deel bloem en één deel amandelmeel, wat goed combineert met de chocolade. Tijdens het eten bedachten we dat een scheutje drank door het beslag ook wel eens heel lekker zou kunnen zijn. Dat gaan we de volgende keer testen.
Moelleux au chocolat: Franse chocoladetaart
Ingrediënten (voor een springvorm van ø20cm):
  • 160 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 4 eieren
  • 75 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel

1. Bekleed een springvorm van ø20cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 165°C.

2. Laat de boter en de chocolade in een steelpannetje, op laag vuur, smelten. Zet het vuur op tijd uit, nog voordat alles gesmolten is, en roer goed door. De klontjes die er nu nog in zitten zullen nog wel vloeibaar worden door de warmte van het mengsel. Zo voorkom je dat de chocolade aanbrand.

3. Klop de eieren met de suiker op. Gebruik hiervoor een handmixer of een keukenmachine. Klop totdat het volume van de eieren is verdubbeld.

4. Meng met een spatel de bloem en het amandelmeel door het opgeklopte ei-suikermengsel. Meng vervolgens het vloeibare boter-chocolademengsel erdoor. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart 45 minuten op 165°C.

De taart is lekker als hij nog warm is, maar ook afgekoeld is hij erg lekker. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met cacaopoeder. Serveer eventueel met slagroom
 Moelleux au chocolat: Franse chocoladetaart

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl