Eén van de hoofdbestanddelen van deze moelleux au chocolat is, hoe verrassend, chocolade! Gebruik dus een goede, pure chocolade. In tegenstelling tot fondant au chocolat is de kern van deze taart is nét niet vloeibaar, maar wel lekker smeuïg doordat er weinig bloem wordt toegevoegd. We gebruikten in dit recept één deel bloem en één deel amandelmeel, wat goed combineert met de chocolade. Wil je de taart helemaal glutenvrij, vervang dan de bloem door amandelmeel. Tijdens het eten bedachten we dat een scheutje drank door het beslag ook wel eens heel lekker zou kunnen zijn. Dat gaan we de volgende keer testen.
Ingrediënten (voor een springvorm van ø20cm):
- 160 gram pure chocolade
- 150 gram boter
- 4 eieren
- 75 gram suiker
- 50 gram bloem
- 50 gram amandelmeel
Bereiding
- Bekleed een springvorm van ø20cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 165°C.
- Laat de boter en de chocolade in een steelpannetje, op laag vuur, smelten. Zet het vuur op tijd uit, nog voordat alles gesmolten is, en roer goed door. De klontjes die er nu nog in zitten zullen nog wel vloeibaar worden door de warmte van het mengsel. Zo voorkom je dat de chocolade aanbrand.
- Klop de eieren met de suiker op. Gebruik hiervoor een handmixer of een keukenmachine. Klop totdat het volume van de eieren is verdubbeld.
- Meng met een spatel de bloem en het amandelmeel door het opgeklopte ei-suikermengsel. Meng vervolgens het vloeibare boter-chocolademengsel erdoor. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart 45 minuten op 165°C.
————————————————-