Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Roerbaknoodles met biefstuk

Joyce & Tom | donderdag, februari 19, 2015 | ||||||
Op deze foto zie je de zon op het bord schijnen. Vorige week lunchten we een paar keer buiten, en de zon scheen uitbundig. Hoewel winterkost zoals stamppoten en stoofgerechten erg lekker zijn, beginnen we nu toch wel te verlangen naar wat lichtere gerechten. Nog even geduld en dan is het weer lente en eten we verse doperwtjes, tuinbonen en peultjes uit de moestuin. Met dit gerecht nemen we vast een voorschot op de lente.

Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 2 biefstukken
  • 1 ui
  • 1 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 200 gram noodles
  • 400 gram gemengde groenten (bv champignons, Chinese kool, paprika)
  • zout, peper
  • olie en boter om in te bakken

1. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.

2. Snijd de uien, gember, pepers en knoflookteentjes fijn. Bak de uitjes, peper en gember aan in wat olie en/of boter. Doe na een paar minuten de knoflook, koriander en komijn erbij. Laat dit heel even meebakken en voeg dan ketjap en water toe. Laat dit warm worden, voeg zout en peper naar smaak toe, en zet dan het vuur uit.

3. Snijd de groenten en gaar de noodles. 

4. Bak de biefstuk in wat olie en boter, tot de gewenste gaarheid. Laat de biefstuk rusten in de ketjapsaus. Voeg ook het bakvet van de biefstuk toe aan de saus.

5. Bak de groenten en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe op het laatst de noodles erbij en warm deze even mee. Haal de biefstuk uit de saus en warm de saus nog even op. Snijd de biefstuk in reepjes. Doe de saus door de noodles en leg de reepjes biefstuk er boven op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl