Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Bananenbrood met walnoten

Joyce & Tom | woensdag, maart 18, 2015 | ||||
Brood met stukjes banaan erin, bananenbrood dus. Dit recept is een variant op Fries suikerbrood. Door een deel van de suikerklontjes door stukjes gedroogde banaan en walnoten te vervangen, ontstaat dit lekkere bananenbrood. Gebruik je liever verse banaan? Dan is deze bananencake aan te raden.
Bananenbrood met walnoten
Ingrediënten (voor 1 brood, bakblik 24-26 cm)
  • 340 gram bloem
  • 18 gram verse gist (of 7 gram gedroogde)
  • 7 gram zout
  • 20 gram boter
  • 210 gram melk (lauwwarm)
  • 75 gram kleine suikerklontjes
  • 75 gram (half)gedroogde banaan
  • 50 gram grof gehakte walnoten
  • 2 theelepels koekkruiden
  • extra boter om de vorm in te vetten en om het brood mee te bestrijken

1. Meng de bloem, gist, boter, zout en melk door elkaar. Let er goed op dat het zout niet direct in aanraking komt met de gist! Meng net zo lang (met de hand of mixer met deeghaak) totdat er een deeg ontstaat. Ga dan nog 10 minuten door met kneden (liefst met de hand)..

2. Laat het deeg in een afgedekte kom rijzen totdat het volume is verdubbeld (minimaal een uur op kamertemperatuur). Vet een cakeblik van 24-26cm in met boter.

3. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooide werkbank. Sla het deeg met de hand plat tot een platte ovale vorm. Leg de suikerklontjes, banaan, walnoten en koekkruiden in het midden van het deeg en vouw de rest van het deeg om de vulling. Werk de vulling goed door het deeg. 

4. Vorm het deeg zodat het in het bakblik past. Leg het deeg in de vorm, dek het deeg af en laat het deeg nogmaals een uur op kamertemperatuur rijzen. 

5. Bak het brood 30-40 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 200°C. Stort het brood zo snel mogelijk na het bakken op een rooster, smeer de bovenkant in met roomboter en laat het brood afkoelen.
  Bananenbrood met walnoten



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl