Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Eetbare bloemen -viooltjes en primula's- konfijten

Joyce & Tom | donderdag, maart 26, 2015 | ||||||
Deze voorjaarsbloemen (primula's en maartse viooltjes) zijn heerlijk door een salade, maar je kunt ze ook heel goed konfijten, zodat je ze wat langer kunt bewaren. Konfijten doe je door de bloemen te bedekken met een laagje eiwit en een laagje suiker en daarna te laten drogen. Heel eenvoudig. Pluk de bloemen bij zonnig weer. Dan zijn ze droog en staan ze mooi open. De gekonfijte bloemen staan heel mooi op een taart of bij een dessert.
Eetbare bloemen -viooltjes en primula's- konfijten

Ingrediënten
  • primula's
  • maartse viooltjes
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel water
  • suiker

1. Klop het eiwit met een eetlepel water schuimig (zo ver dat het eiwit niet meer vloeibaar is)
2. Bestrijk, met behulp van een fijn kwastje, de bloemen met eiwit. Haal de bloem daarna meteen door de suiker. Schud het overtollige suiker eraf. Leg de bloemen op de kop op een met bakpapier bedekte bakplaat. Droog de de bloemen ongeveer 2 uren in de oven op 50°C. Steek een houten pollepel tussen de ovendeur zodat de deur op een kier openblijft.
3. Bewaar de bloemen tot gebruik in een goed afgesloten voorraadbak.


Eetbare bloemen -viooltjes en primula's- konfijten

-------------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


1 opmerking:

Topblogs met recepten
mytaste.nl