Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Eetbare bloemen -viooltjes en primula's- konfijten

Joyce & Tom | donderdag, maart 26, 2015 | ||||||
Deze voorjaarsbloemen (primula's en maartse viooltjes) zijn heerlijk door een salade, maar je kunt ze ook heel goed konfijten, zodat je ze wat langer kunt bewaren. Konfijten doe je door de bloemen te bedekken met een laagje eiwit en een laagje suiker en daarna te laten drogen. Heel eenvoudig. Pluk de bloemen bij zonnig weer. Dan zijn ze droog en staan ze mooi open. De gekonfijte bloemen staan heel mooi op een taart of bij een dessert.
Eetbare bloemen -viooltjes en primula's- konfijten

Ingrediënten
  • primula's
  • maartse viooltjes
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel water
  • suiker

1. Klop het eiwit met een eetlepel water schuimig (zo ver dat het eiwit niet meer vloeibaar is)

2. Bestrijk, met behulp van een fijn kwastje, de bloemen met eiwit. Haal de bloem daarna meteen door de suiker. Schud het overtollige suiker eraf. Leg de bloemen op de kop op een met bakpapier bedekte bakplaat. Droog de de bloemen ongeveer 2 uren in de oven op 50°C. Steek een houten pollepel tussen de ovendeur zodat de deur op een kier openblijft.

3. Bewaar de bloemen tot gebruik in een goed afgesloten voorraadbak.


Eetbare bloemen -viooltjes en primula's- konfijten

1 opmerking:

  1. Goede tip! had er zelf niet opgekomen. bedankt en succes met koken.

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl