Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Recept uit de Auvergne: Pounti

Joyce & Tom | zaterdag, oktober 03, 2015 | ||||
We hebben weer een lekker Auvergnats recept ontdekt, pounti. Een soort hartige cake met snijbiet en pruimen. Op dit moment hebben we een klein overschot aan snijbiet, een van de planten is in de zomer gaan bloeien in de moestuin en heeft zichzelf uitgezaaid. Nu staan er heel veel kleine planten. Gelukkig is snijbiet erg lekker en kun je het in heel veel gerechten gebruiken, het is een beetje te vergelijken met spinazie.Deze pounti is in ieder geval voor herhaling vatbaar. Lekker als voorgerecht, bij de borrel of als lunch.
Het originele recept is iets anders dan die van ons. Daar gaat bijvoorbeeld geen boter in. Door boter toe te voegen behoud de cake langer zijn structuur. Handig als je de cake wat eerder wilt voorbereiden. Ook blijft hij langer vers door de boter. We bakten de pounti in een lage, rechthoekige bakvorm van 20*30cm.
recept uit de Auvergne: Pounti
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 300 ml kwark
  • 240 gram bloem
  • 120 gram boter
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram spekjes
  • 100 gram gedroogde ontpitte pruimen
  • 8 grote snijbietbladeren
  • zout, peper

Werkwijze
1. Snipper de ui en bak deze samen met de spekjes aan. Voeg op het laatst een fijngesneden teentje knoflook toe en bak deze heel even mee. Laat dit staan tot verder gebruik.
2. Snijd de pruimen en de snijbiet in dunne reepjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
3. Meng de kwark en de zachte boter door elkaar met een garde. Voeg de eieren toe en klop dit met de garde erdoor.  Spatel eerst de spekjes, ui, knoflook, snijbiet en pruimen erdoor en daarna de bloem en het bakpoeder er doorheen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak 40-45 minuten op 180°C. Laat de cake na het bakken ongeveer tien minuten in de vorm zitten. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
recept uit de Auvergne: Pounti


---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk recept! De combinatie met de pruimen lijkt me lekker Zou je dit ook met (wilde) spinazie kunnen maken? Groetjes, Louise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Louise, volgens mij kun je de snijbiet prima vervangen door spinazie. Laat je even weten of het gelukt is? Succes.

      Verwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl