Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Recept uit de Auvergne: Pounti

We hebben weer een lekker Auvergnats recept ontdekt, pounti. Een soort hartige cake met snijbiet en pruimen. 
Op dit moment hebben we een klein overschot aan snijbiet, een van de planten is in de zomer gaan bloeien in de moestuin en heeft zichzelf uitgezaaid. Nu staan er heel veel kleine planten. Gelukkig is snijbiet er lekker en kun je het in heel veel gerechten gebruiken, het is een beetje te vergelijken met spinazie.
Deze pounti is in ieder geval voor herhaling vatbaar. Lekker als voorgerecht, bij de borrel of als lunch. In het originele recept gaat trouwens geen boter. Door boter toe te voegen behoud de cake langer zijn structuur. Handig als je de cake wat eerder wilt voorbereiden. Ook blijft hij langer vers door de boter. We bakten de pounti in een lage, rechthoekige bakvorm van 20*30cm.
recept uit de Auvergne: Pounti
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 300 ml melk
  • 240 gram bloem
  • 120 gram boter
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram spekjes
  • 100 gram gedroogde ontpitte pruimen
  • 8 snijbietbladeren
  • zout, peper

Werkwijze
1. Snipper de ui en bak deze samen met de spekjes aan. Voeg op het laatst een fijngesneden teentje knoflook toe en bak deze heel even mee. Laat dit staan tot verder gebruik.

2. Snijd de pruimen en de snijbiet in dunne reepjes. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Meng melk, eieren en zachte boter door elkaar met een garde. Spatel bloem en bakpoeder er doorheen. Spatel daarna spekjes, ui, knoflook, snijbiet en pruimen er door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

4. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak 30-40 minuten op 180°C.


recept uit de Auvergne: Pounti

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk recept! De combinatie met de pruimen lijkt me lekker Zou je dit ook met (wilde) spinazie kunnen maken? Groetjes, Louise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Louise, volgens mij kun je de snijbiet prima vervangen door spinazie. Laat je even weten of het gelukt is? Succes.

      Verwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety