Stoofpot: Thaise curry met rundvlees

Eindelijk weer eens een Thaise curry op het menu. De ingrediënten zijn hier prima te krijgen, dus wat ons betreft kan dit vaker op het menu. Wij maken trouwens alle stoofpotjes in de oven. Eerst alles aanbakken in de koekenpan, dan saus er van maken en daarna over in een ovenbestendige stoofpan. Lekker lang stoven op lage temperatuur in de oven en ondertussen kun je zelf iets anders gaan doen. Dit gerecht kan natuurlijk ook in de de slowcooker gemaakt worden, mocht je die hebben.
Stoofpot: Thaise rundercurry

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 600 gram runderstoofvlees (bijvoorbeeld riblappen)
  • 2 uien
  • 1 of 2 groene pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 3 theelepels gemalen laos
  • 2 theelepels gemalen sereh
  • 1 steranijs
  • een half blokje goela djawa
  • klein scheutje vissaus
  • sap van een limoen
  • 1 blik kokosmelk
  • olie om in te bakken
  • peper
 
1. Snijd de ui, knoflook, gember en  peper fijn.

2. Bak het vlees aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met peper. Haal het vlees uit de pan zodra het aan alle kanten bruin gebakken is. Bak de ui, gember en  peper aan in het bakvet van het vlees. Laat dit een paar minuten op halfhoog vuur bakken.

3. Voeg dan alle specerijen en de knoflook toe. Laat dit een minuutje meebakken. Voeg dan de kokosmelk, limoensap, vissaus en goela djawa toe. Weeg voorzichtig met de vissaus, deze is vrij zout. Je kunt beter later nog wat toevoegen mocht het gerecht nog wat nodig hebben. Breng de saus aan de kook in een (ovenbestendige) stoofpan.

4. Doe vervolgens het vlees (inclusief het vocht wat er waarschijnlijk is uitgelopen) weer terug in de pan. Breng de saus weer aan de kook en laat het ongeveer 3 tot 4 uren, op laag vuur, zachtjes stoven. Indien je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je het vlees laten garen in de oven (3-4 uren op 120°C).

5. Zodra het vlees gaar is kun je de saus verdikken. Haal het vlees uit de pan en pureer de saus met een staafmixer. Laat heel even doorkoken en voeg dan het vlees weer toe. Proef de saus, en voeg eventueel nog wat zout (of vissaus) en peper toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety