Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Stoofpot: karbonades in rode wijn jus

Joyce & Tom | vrijdag, december 04, 2015 | |||||
Deze week een vrij eenvoudig stoofpotje die niet heel erg lang hoeft te stoven. Karbonades in rode wijn saus. Veel lekkerder dan karbonades gewoon bakken. Het vlees wordt lekker mals en blijft sappig en je hebt meteen ook een lekkere jus.
Karbonade stoven in rode wijn met knoflook en ui


Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 4 schouder- of ribkarbonades
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • paar jeneverbessen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 glas rode wijn
  • 1 glas water of bouillon (heet)
  • zout, peper
  • olie en/of boter om in te bakken

1. Snijd de ui in blokjes en de knoflook heel fijn.

2. Bak de karbonades aan beide kanten bruin in wat boter en/of olie. Strooi tijdens het bakken zout en peper over het vlees. Haal het vlees uit de pan en bak de uien aan in het bakvet van het vlees. Voeg indien nodig nog wat extra boter en/of olie toe.
3. Doe na een paar minuten de rest van de ingrediënten in de pan en laat dit 2-3 minuten pruttelen. Doe dan de karbonades erbij en 1 glas heet water of bouillon. Laat de karbonades ongeveer een uur rustig stoven op heel laag vuur (gebruik een sudderplaatje) of  op 120°C in de oven.

Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl