Aardbeientaart met gele room

Joyce & Tom | donderdag, april 07, 2016 | |||||
De lente is begonnen en dat vieren wij het liefst met taart én aardbeien. De aardbeienplantjes in onze tuin staan nog maar net in bloei, maar op de markt liggen al weer volop Franse aardbeien. 
We maakten een sloffenbodem. Dat is een deeg met een laagje amandelspijs meegebakken. Bij gebrek aan een sloffenvorm gebruikten we een vierkante brownievorm.

Ingrediënten bodem
  • 180 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 ei
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder

Overige ingrediënten

1. Meng boter, suiker, ei, citroenrasp, bloem en bakpoeder door elkaar. Kneed met de handen door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat. Koel het deeg minimaal een half uur in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het heel even door met de handen. Rol het deeg uit zodat het in de vorm past. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het deeg in de vorm. Verdeel de amandelspijs over de bodem. Laat de randjes vrij. Bak de taart ongeveer 35-40 minuten op 180°C.

3. Maak ondertussen de crème pâtissière (klik op de link voor het recept). Laat de crème goed afkoelen.

4. Klop de boter luchtig en klop daarna de crème erdoor. Doe dit in een spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast zodat het niet te zacht wordt.

5. Laat de bodem goed afkoelen. Spuit daarna met behulp van een spuitzak de crème erop. Snijd de aardbeien doormidden en verdeel ze over de taart.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety