Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Hartige taart met een korst van aardappel

Joyce & Tom | zaterdag, december 24, 2016 | ||||||
Terwijl we de ingrediënten van dit recept nog eens doorlopen, komen we tot de conclusie dat deze hartige taart geen gluten bevat. Voor een hartige taart best wel bijzonder, en het vermelden waard.
Yvette van Boven bracht ons op het idee voor dit recept. In één van haar afleveringen van koken met van Boven maakte ze een Iers aardappeltaartje. Ons recept is daar van afgeleid. 
We gebruiken voor deze hartige taart een ronde vorm met een schuine rand. Als je dat niet hebt zou je ook een kleine ovenbestendige koekenpan kunnen gebruiken.

Glutenvrije hartige taart met een korst van geraspte aardappel.



Ingrediënten (voor een kleine ronde vorm)
  • 3 grote aardappelen
  • 3 eieren
  • 3 grote champignons
  • 100 ml room
  • 50 ml melk
  • 10 zwarte olijven
  • 4 zongedroogde tomaten
  • geraspte kaas (naar smaak)
  • zout, peper
  • olie

1. Schil de aardappelen en rasp ze met behulp van een keukenmachine (fijne rasp). 
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm met bakpapier en vet dit in met een beetje olie.
3. Meng een half ei en wat peper en zout door de geraspte aardappel. Verdeel de geraspte aardappelen over de bodem én tegen de rand van de vorm. Bak de bodem ongeveer 20 minuten op 180°C.
4. Begin ondertussen met het maken van de vulling. Snijd de champignons in plakjes. Ontpit de olijven en snijd ze in vieren. Snijd de tomaten in reepjes. Maak een mengsel van de eieren, room en melk. Meng de champignons, tomaten en olijven hierdoor, en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
5. Zodra de bodem is voorgebakken kan de vulling erbij. Vul de aardappelkorst net tot de rand met de vulling en strooi er wat geraspte kaas over. Bak de taart nog 20-30 minuten op 180°C.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Gebruik hiervoor #koksinfrankrijk.


2 opmerkingen:

  1. Super lekker! Niet moeilijk om te maken en ziet er ook nog eens top uit. Ik ga het vaker maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety