Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Snelle Indiase curry met kipfilet

Joyce & Tom | donderdag, februari 02, 2017 | |||||
Een curry maken is helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Zelf een kruidenmengsel maken is prima te doen, en bovendien vaak lekkerder en goedkoper. Wij gebruikten voor deze curry garam masala, een mengsel van specerijen. Uien, rode peper, knoflook en gember vormen de basis van de saus. Met de groente kun je natuurlijk eindeloos variëren. Ideaal om restjes op te maken.
Snelle Indiase curry met kip en spinazie

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 cm verse gember
  • 5 theelepels garam masala
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 gram kikkererwten (gaar)
  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram spinazie 
  • 200 gram pompoen
  • 1 paprika
  • 4 aardappels 
  • 50 gram rozijnen
  • 400 ml (kippen)bouillon
  • olie en/of boter om in te bakken 
  • zout & peper

1. Bak de hele kipfilets aan in wat boter en of olie, bestrooi deze tijdens het bakken met zout en peper. Bak de kip mooi bruin en gaar en leg ze daarna apart onder alumiumfolie, tot verder gebruik. 

2. Snijd de ui, gember, knoflook en rode peper fijn en bak deze aan in het bakvet van de kip. Voeg na een aantal minuten de garam masala en de tomatenpuree toe en bak dit heel even zachtjes mee. Doe de bouillon erbij en breng dit aan de kook. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Schil ondertussen de aardappelen en de pompoen en snijd ze in stukjes. Laat de blokjes garen in de kokende saus.

3. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de bloemkool in kleine roosjes. Doe deze bij de aardappel- en pompoenpblokjes. Zodra alle groenten in de pan gaar zijn kunnen de spinazie, kikkererwten en rozijnen toegevoegd worden. Roer dit goed door en breng de saus weer aan de kook.

4. De gare kipfilet kan in reepjes gesneden worden, en toegevoegd aan de saus. Roer goed door en breng weer aan de kook zodat de kipfilet weer warm wordt.


Lekker met basmatirijst en naan.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl