Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Tarte flambée (flammekueche)

Joyce & Tom | zondag, juli 15, 2018 | ||||
Oorspronkelijk komt de tarte flambéé of flammekueche uit de Elzas, maar tegenwoordig is het een populair gerecht, en staat het op veel menukaarten in verschillende landen. En terecht, het is namelijk erg lekker. En ook niet geheel onbelangrijk, je maakt het makkelijk zelf, ook het deeg.
Makkelijk recept: Tarte flambée of flammekueche zelf maken
Ingrediënten (voor 2 stuks):
bodem
  • 250 gram bloem (type pizzabloem)
  • 160 ml lauw water
  • 10 gram gist
  • 5 gram zout
  • scheutje olie
topping
  • crème fraîche
  • 1 grote ui
  • 200 gram spekjes
  • geraspte kaas
  • optioneel: champignons

1. Meng alle ingrediënten voor de bodem en kneed het tot een mooi, zacht deeg Neem hier de tijd voor, ongeveer 10-15 minuten. Maak telkens een bal van het deeg en rek deze met de palm van je hand uit op het werkblad. Rol het uitgerekte deel weer terug tot een bal, draai de bal een kwartslag en herhaal deze stappen.
2. Maak een bal van het deeg en vouw de zijkanten van bol met de zijkanten van je handen onder de bol. Herhaal dit totdat de bovenkant van de bol er strak en glad uitziet. Doe bol in een kom, dek af met plasticfolie en laat het deeg een uur rijzen op kamertemperatuur. Het deeg moet verdubbelen in volume.
3. Snijd ondertussen de spekjes in kleine blokjes en de uien in dunne, halve ringen.
4. Verdeel het deeg in tweeën en rol het zo dun mogelijk uit. 
5. Verwarm de oven voor op 220°C. Smeer de deegplakken in met een dun laagje crème fraîche en houd ongeveer één centimeter van de randen vrij. Beleg ze vervolgens met de halve uienringen, spekjes en kaas. Bak ze 15 minuten in het midden van de oven op 220°C. 
     
---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

     
     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl