Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Rode bieten met appel en linzen

Joyce & Tom | zaterdag, januari 12, 2019 | |||||
In de Franse restaurants bij ons in de omgeving zijn ze niet zo creatief met linzen. Als je linzen (du Puy komen uit de Auvergne) besteld krijg je een bord gekookte linzen met een worst. In wat luxere restaurants iets meer aangekleed met rauwe ham, mosterd en cornichons. Linzen zijn juist heel veelzijdige peulvruchten die je in heel veel gerechten kunt verwerken. Denk daarbij aan soep, salade of een Indiase curry. Wij maakten een simpele salade met appel en rode bieten.
Rode bieten let linzen en appel
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 4 middelgrote bieten (gekookt)
  • 250 gram linzen (gaar)
  • 1 grote appel
  • appelazijn
  • honing
  • notenolie
  • zout en peper naar smaak

1. Maak een dressing van appelazijn, honing en notenolie.
2. Snijd de appel in blokjes en meng de blokjes door de dressing. Snijd de gekookte bieten in blokjes en meng deze door de appelblokjes. Meng ook de gekookte linzen hierdoor.

---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten