Indiaas gekruide gehaktballetjes met tomatensaus en verse munt

Indiase gehaktballetjes met garam massala, tomaat en munt

De Indiase keuken blijft toch één van onze favoriete keukens. In Nederland aten we regelmatig bij Indiase restaurants. Hier in Frankrijk zijn de Indiase restaurants toch anders dan in Nederland, en in dit geval is dat niet positief. Dus dan maar zelf aan de slag.

Ingrediënten

voor de gehaktballetjes

  • 400 gram (lams)gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels garam massala
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout, peper naar smaak
  • boter en olie om in te bakken

voor de saus

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chillipepertje
  • 1 cm gember
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel zwarte uienzaad (nigella)
  • zout, peper naar smaak
  • verse munt

Bereiding Indiaas gekruide gehaktballetjes

1. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een ruime kom door elkaar. Dit gaat het makkelijkst met een vork of met je handen. Het mooiste resultaat krijg je als een paar minuten mengt/kneedt. Vorm nu ongeveer 8 middelgrote gehaktballetjes.

2. Leg de gehaktballen ongeveer een kwartier in de koelkast voor een mooier bakresultaat. Tref ondertussen de voorbereidingen voor de saus. Snijd de ui, gember en peper fijn en pel en pers de knoflook (knoflook apart houden).

3. Bak de gehaktballen aan in boter en olie. Haal ze, zodra ze rondom bruin zijn, even uit de pan. Bak dan de ui, peper en gember aan in het vet van de gehaktballen. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Voeg dan het geperste teentje knoflook, de tomatenpuree en het uienzaad toe. Laat dit een minuutje meebakken en voeg dan de tomatenblokjes, zout en peper toe. Breng aan de kook. Doe de gehaktballen weer in de pan zodra de saus kookt. Laat de gehaktballen nog ongeveer 10 minuten zachtjes in de saus garen. Garneren met verse munt.

Lekker met basmatirijst, salade en naan.

——————————————–
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Klik dan op de link:  info over kookvakantie in Frankrijk 
Heb jij deze Indiaas gekruide gehaktballetjes gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Indiase gehaktballetjes met garam massala, tomaat en munt

2 reacties

  1. Hoi Joyce en Tom,

    Een heerlijk gerecht.
    Ik wil echter geen lamsgehakt gebruiken.
    Welk soort gehakt kun je dan het beste nemen?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie antwoord.

    Groetjes,

    Manolito van Galen

Geef een reactie