Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Pompoen met kikkererwten, rode ui en hazelnoten

Salade met pompoen, kikkererwten, rode ui en hazelnoten
Een van de groentes die we elk jaar in de moestuin hebben is pompoen. De plant heeft weinig aandacht nodig (wel veel ruimte!), hij groeit rustig door tijdens de zomer om vervolgens in het najaar mooi oranje pompoenen te geven. Dit jaar hadden we vijf planten. Ja, inderdaad een beetje veel. Nu zitten we dus met 30 flespompoenen. Dus vanaf nu elke week pompoen op het menu.

Deze week maakten we een groenteschotel met pompoen en kikkererwten. We gebruikten een hele pompoen en konden er dus meerdere keren van eten.

Ingrediƫnten (voor 5-6 porties)
1 flespompoen (ongeveer 1-1,5kg)
400 gram kikkererwten (gaar)
1 rode ui
100 gram geroosterde hazelnoten
2 eetlepels gehakte groene kruiden (peterselie, koriander, dragon)
flinke scheut hazelnootolie
peper, zout
olie en boter om in te bakken

Schil de pompoen en snijd in lange stukken van ongeveer 1 cm dikte. Bak de pompoen aan in olie met boter, breng op smaak met zout en peper, en laat de pompoen op laag vuur gaar worden. 

Bak in een andere pan de rode ui aan.  Doe de ui, kikkererwten, hazelnoten bij de pompoen en bak dit mee totdat alles goed warm is. 

Voeg vlak voor het serveren de hazelnootolie en de groene kruiden toe.

Salade met pompoen, kikkererwten, rode ui en hazelnoten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl