Sommige gerechten moet je gewoon zo nu en dan eten. Zo ook met deze tonijnsalade. Eigenlijk horen er ook nog sperziebonen in. Aangezien die er voorlopig nog niet zijn, en we geen zin hadden tot de zomer te wachten met het maken van dit gerecht, dan maar zonder. Wel mét een verse baguette van de bakker.
Ingrediënten (voor 2 grote porties)
- 4 middelgrote aardappelen
- 2 eieren
- 1 blikje tonijn
- 1 blikje mais
- 25 zwarte olijven
- 1 teentje knoflook
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels mayonaise
- zout, peper
Bereiding
- Schil de aardappelen, laat ze heel en kook ze. Zodra ze gaar zijn giet je ze af, en laat je ze goed afkoelen.
- Kook de eieren (half hard- tot hardgekookt). Laat ze afkoelen.
- Maak een dressing van de mayonaise, knoflook (geperst), citroensap, zout en peper. Voeg eventueel nog een paar eetlepels water toe om de dressing wat dunner te maken.
- Snijd de afgekoelde aardappelen en eieren in kleine blokjes. Ontpit de olijven en snijd ze doormidden. Meng alle ingrediënten door elkaar. Proef, en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
————————————————-