Ingrediënten (voor ongeveer 20 medium koekjes of 10 hele grote)
- 200 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- 120 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- snufje zout
- 100 gram gedroogde abrikozen
1. Laat
de boter op kamertemperatuur heel zacht (bijna vloeibaar) worden. Ben
je vergeten de boter uit de koelkast te halen? Laat dan de boter zacht
worden in de magnetron.
2. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes
3. Meng (gaat makkelijk met een vork) het
losgeklopte ei met de suiker en het bakpoeder. Voeg dan de boter, abrikozen en het zout en de bloem toe, goed mengen totdat er
geen bloem meer zichtbaar is.
4. Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verdeel het deeg in 20 koekjes.
Dat hoeft niet heel netjes. Bak de
koekjes, met één bakplaat tegelijk, 15 minuten op 180°C. Laat de koekjes
afkoelen op een taartrooster.
---------------------------------------------
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten