Zelfgemaakte babi pangang

zelfgemaakte babi pangang

Babi pangang, oftewel geroosterd varkensvlees, is een zeer populair afhaalgerecht. Bij elk Chinees/ Indisch restaurant staat het op de kaart. Hier in Frankrijk niet te krijgen, dus zijn we zelf hiermee aan de slag gegaan. Uiteraard hebben we onze eigen draai aan het gerecht gegeven door ons eigen recept te gebruiken. Het resultaat was heerlijk, zacht en mals vlees met een knapperig korstje en lekkere zoetzure saus.

Vlees

Ingrediënten (voor 4-5 porties)

  • 800 gram buikspek
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel piment
  • 100 ml rijstwijn (of witte wijn)
  • scheutje azijn
  • zout

Bereidingswijze vlees

  1. Doe alle ingrediënten in een ovenbestendige (stoof)pan. Zet de pan in de oven en laat het vlees in ongeveer 3 tot 4 uren op 140°C gaar worden.
  2. Haal het vlees uit de pan zodra het gaar is en leg het in een ovenschaal. Laat het vrijgekomen vet en vocht in de pan zitten voor de saus. Zet het vlees ongeveer 10 minuten onder de grill voor een knapperig korstje. Maak ondertussen de saus.

Saus

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gember
  • 1/2 eetlepel gemberpoeder
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 schijfje palmsuiker
  • sap van 1/4 citroen
  • water
  • zout, peper

Bereidingswijze saus

  1. Snijd de ui en peper fijn. Zet de pan met het bakvet op het vuur en bak hierin, op halfhoog vuur, de ui, peper en gember. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree en het gemberpoeder toe en bak dit heel even mee.
  2. Voeg zoveel water toe totdat de saus de juiste dikte heeft. Breng de saus aan de kook en voeg palmsuiker, citroensap en naar smaak zout en peper toe. Mocht je de saus te dun vinden kun je deze binden met maizena.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze babi pangang gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

8 reacties

  1. Het was heerlijk, ik sta verbaasd dat hier buikspek voor word gebrhuikt
    Had geen enkel idee welk vlees daar voor werd gebryikt, heb mijn man laten raden….haha hij kwam er niet op.heerlijk recept

  2. anita boer-flissaard

    dit is geen Indische babi pangang maar die bij het Chinese Restaurant gemaakt wordt .

  3. Ik kende het niet, maar ik heb het even opgezocht. Sauceline is een bindmiddel voor witte sauzen met als ingrediënten aardappelzetmeel, lactose, maltodextrine en rijstmeel. Maiszetmeel (maizena) lijkt mij prima voor deze saus (indien gewenst).

  4. Hans Brandsma

    ik ben verbaasd over de maizena; in Frankrijk hebben we kant-en-klaar Sauceline van dezelfde fabrikant; waarom dan maizena?

Geef een reactie