Koreaanse runderstoofpot

Langzaam gegaard rundvlees in sojasaus met sesam

Deze Koreaanse runderstoof is licht pittig, zoet en een beetje zurig door de azijn. Het vlees is heerlijk mals door het lange en langzame garen. Het stoofpotje smaakt een dag later nog lekkerder.

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 600 gram runderriblappen
  • olie om in te bakken
  • 1 kleine ui
  • 1 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels basterdsuiker of palmsuiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • paar druppels sesamolie
  • flinke scheut sojasaus
  • sesamzaadjes ter garnering
  • water
  • maiszetmeel
Bereidingswijze
1. Snijd de ui, knoflook en gember fijn.
2. Snijd het vlees in blokjes van 2 tot 3 centimeter. Bak het vlees aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Haal het vlees uit de pan zodra het aan alle kanten bruin gebakken is. Bak de ui en gember aan in het bakvet van het vlees. Laat dit een paar minuten op halfhoog vuur bakken.
3. Voeg dan de knoflook toe. Laat dit een minuutje meebakken. Voeg dan de rijstazijn, sojasaus, basterdsuiker en sesamolie toe. Doe er nog een kopje water bij en breng de saus aan de kook in een (ovenbestendige) stoofpan.
4. Doe vervolgens het vlees weer terug in de pan. Het vlees moet ongeveer voor de helft onder staan in de saus, als dit niet zo is kun je nog een beetje heet water toevoegen. Breng de saus weer aan de kook en laat het ongeveer 3 tot 4 uren, op heel laag vuur, zachtjes stoven. Het is niet de bedoeling dat de saus heel hard kookt. Zet het vuur tussendoor even uit of gebruik een sudderplaatje.
In de oven of slowcooker
  • Indien je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je het vlees laten garen in de oven (1 uur op 120°C, daarna 2-3 uren op 100°C).
  • Heb je een slowcooker, laat het stoofpotje dan een aantal uren garen op low.
5. Zodra het vlees gaar is kun je de saus indien nodig verdikken. Los daarvoor een eetlepel maiszetmeel op in koud water en voeg dit toe aan de kokende saus. Laat heel even doorkoken, ongeveer een minuut. Proef de saus, en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Garneer met sesamzaadjes.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze Koreaanse runderstoof gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
Langzaam gegaard rundvlees in sojasaus met sesam

Geef een reactie