Ajam pedis (Indische hete kip)

Ajam pedis; Indische hete kip. Lekker kruidig, zoet én pittig. Makkelijk recept.

De Indische keuken is één van onze favoriete keukens en deze ajam pedis, oftewel hete kip, staat hier regelmatig op het menu. Uiteraard kun je het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt door meer of minder rode peper toe te voegen. Wij gebruikten hele poten die we ontveld en in tweeën (dij en drumstick) hebben verdeeld. Je kunt ook kipfilet, dij of borst, gebruiken. De bereidingstijd is dan veel korter, zeker bij borstfilet.

 Ingrediënten voor 2-4 porties
  • 2 kippenpoten
  • 1 ui
  • 2 rode pepers (meer of minder naar smaak)
  • 1 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels goela djawa
  • 1 mespunt trassi
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • water
  • maiszetmeel
Bereidingswijze

1. Haal het vel van de poten. Bak de poten aan in wat olie. Bestrooi ze tijdens het bakken met zout en peper. Zodra het vlees mooi bruin is, kan het uit de pan. Leg de kip even weg tot verder gebruik en bewaar het vet in de pan. 

2. Snijd de ui, rode peper, knoflook en gember fijn. Bak de ui, peper en verse gember ongeveer 5 minuten in wat het bakvet van de kip, houdt de knoflook nog even achter. 

3. Voeg de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut mee. Doe de goela djawa, ketjap manis, koriander, komijn, trassi en eventueel nog wat peper en zout naar smaak erbij. Breng de saus aan de kook en voeg een kopje water toe. De kip kan nu weer terug in de pan.

4. Breng het vlees met de saus aan de kook en laat zachtjes pruttelen op laag vuur of in de oven op 110°C (ongeveer 60-90 minuten).

5. Indien gewenst kun je de saus pureren met de staafmixer en de saus extra binden met maiszetmeel. Haal de kip uit de pan, pureer de saus en breng de saus aan de kook. Los een eetlepel maiszetmeel op in koud water en voeg dit al roerend toe, laat de saus ongeveer een minuut zachtjes koken en doe dan de kip er weer bij.

Lekker met rijst en groente.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze hete kip gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Ajam pedis; Indische hete kip. Lekker kruidig, zoet én pittig. Makkelijk recept.

Geef een reactie