Indische stoof: Babi smoor

Snelle Indische stoofpot met varkensvlees: Babi smoor met ketjap en nootmuskaat

Een populair recept op onze blog is Ajam smoor, daarom hebben we nu ook een versie met varkensvlees, babi smoor. Wij gebruiken hamlappen, gesneden in dunne reepjes zodat het maar kort hoeft te stoven.

 Ingrediënten voor 3-4 porties
  • 400 gram hamlappen
  • 1 ui
  • 1 rode pepers (meer of minder naar smaak)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • water
  • maiszetmeel
  • citroensap
Bereidingswijze

1. Snijd de ui, de peper en knoflook fijn. Bak de ui en de peper, op halfhoog vuur aan in wat olie, houdt de knoflook nog even achter.

2. Snijd ondertussen de hamlappen in dunne plakjes/ reepjes. Doe deze bij de uien. Bestrooi het vlees tijdens het bakken met zout en peper. Zodra het vlees mooi bruin is kan de knoflook erbij. Roer goed door en voeg nootmuskaat, ketjap en een kopje water toe.

3. Breng het vlees met de saus aan de kook en laat heel zachtjes pruttelen op laag vuur of in de oven op 110°C (ongeveer 30 minuten).

4. Indien gewenst kun je de saus  binden met maiszetmeel. Meng een eetlepel maiszetmeel  met koud water en voeg dit al roerend toe, laat de saus ongeveer een minuut zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze babi smoor gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Snelle Indische stoofpot met varkensvlees: Babi smoor met ketjap en nootmuskaat

Geef een reactie