Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Hartige cake

Joyce & Tom | woensdag, oktober 24, 2012 | |||||
In Frankrijk kom je de hartige cake vaak tegen op de menukaart en in kookboeken. In Nederland is dit gerecht minder bekend, en dat is eigenlijk wel jammer. Het recept is makkelijk en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Lekker als voorgerecht, als aperitief bij de borrel of als lunch.
Vegetarische hartige cake met champignons en walnoten


Ingrediënten (voor een cakevorm van ± 20 cm)

  • 1 teentje knoflook (fijngesneden of geperst)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 6 grote champignons(in plakjes)
  • scheutje olie
  • bosje peterselie (fijngehakt)
  • 6 gehakte walnoten
  • 3 eieren
  • 80 gram roomboter
  • 200 gram kwark
  • 100 gram (boeren)kaas (in kleine blokjes van ½cm)
  • 180 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • zout & peper naar smaak


1. Bak de champignons met de sjalotjes, peper en zout aan in wat olie, voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak heel even mee. Roer de peterselie erdoor en laat het mengsel afkoelen.
 
2. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met boter en bestrooi met bloem.
 
3. Maak de boter zacht door 20 seconden in de magnetron te verwarmen. Klop de eieren een beetje schuimig met een garde, klop dan de kwark erdoor en vervolgens de zachte boter. 
 
4. Meng met een vork het champignonmengsel, de kaas en de walnoten door het beslag. Werk met een spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en vul de cakevorm.
 
5. Bak de cake in 50-60 minuten op 180°C, laat de cake na het bakken nog tien minuten in de vorm afkoelen. 
 
 
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety