Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Runderstoof met bier en mosterd

We ontdekten nog een voorraadje bier in de kelder. En aangezien er bij ons in de winter bijna geen bier gedronken wordt, besloten we er mee te gaan koken. Ik denk dat we nog maar een aantal recepten met bier gaan verzinnen, want dit viel erg in de smaak. Deze stoofpot smaakte prima bij boerenkoolstamppot, maar zou ook goed passen bij hutspot, witlof of prei.
Boerenkool en stoofvlees met bier en mosterd
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 600 gram runderstoofvlees (bv riblappen)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kruidnagels
  • 2 theelepel koekkruiden
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 250 ml donker bier
  • 1 eetlepel honing
  • zout, peper

1. Snijd de uien en het knoflookteentje fijn.

2. Snijd het rundvlees in blokken van 3cm. Bak het vlees aan in boter en olie. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Haal het vlees, zodra het rondom bruin is, uit de pan. Bak de uien aan in het bakvet van het vlees. 

3. Doe na een paar minuten knoflook en mosterd erbij. Laat dit heel even bakken (maximaal 1 minuut), voeg dan het bier, de koekkruiden en zout en peper naar smaak toe. Laat dit een beetje inkoken (ongeveer 2 minuten).

4. Doe het vlees weer terug in de pan. Laat het vlees op heel laag vuur, of in de oven op 120°C garen. Dit duurt ongeveer 3 uren. Zodra het vlees gaar is kun je de honing toevoegen.
Boerenkool en stoofvlees met bier en mosterd

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety