Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Aardappeltortilla met broccoli

Joyce & Tom | zondag, maart 29, 2015 | |||||||
Sinds we kippen hebben zijn we erachter gekomen dat je met eieren de lekkerste gerechten kunt maken. We hebben eigenlijk nooit te veel eieren. Natuurlijk hebben we wel vaker tortilla gemaakt, maar nog nooit met de eitjes van onze eigen kippen. De smaak is niet te vergelijken met de eieren uit de supermarkt. De dooiers zijn knalgeel! Dit schijnt te komen door al het groenvoer wat de kippen eten. 
aardappeltortilla met broccoli

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • 2 aardappelen
  • paar roosjes broccoli
  • 100 gram spekjes
  • 1 sjalotje
  • kaas
  • boter om in te bakken
  • nootmuskaat
  • zout, peper 

1. Kook de aardappelen en de broccoli gaar. Snijd de aardappelen daarna in blokjes of schijfjes.

2. Kluts de eieren met een scheutje melk. 

3. Bak de spekjes en het sjalotje aan in wat boter, in een ruime (ovenbestendige) koekenpan. Voeg na een aantal minuten de aardappelen, de broccoli en het geklutste ei toe. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. 

4. Strooi de kaas over de tortilla en gaar deze in de oven, ongeveer 15 minuten op 150°C.
 aardappeltortilla met broccoli

aardappeltortilla met broccoli

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety