Linzensalade met kip, appel en augurk

Linzensalade met appel en kip

Linzensalade

Normaal gesproken koken we linzen voor in een salade in water of bouillon. Beetje saai en niet heel erg smaakvol. Hoe zou dat lekkerder kunnen? Zou je linzen kunnen bereiden op de manier van risotto? Dat hebben we uitgeprobeerd, en het experiment is geslaagd. Doordat je steeds een beetje warme bouillon toevoegt en laat inkoken, krijgen de linzen veel meer smaak.
Wij gebruikten zelfgemaakte kippenbouillon, maar je kunt natuurlijk ook bouillon van een blokje gebruiken. Deze salade kun je met elke kleur linzen maken, wij hadden deze keer oranje linzen. Je kunt deze salade ook heel goed lauwwarm serveren.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 200 gram linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml (kippen)bouillon
  • 1 appel
  • 100 gram kip (gaar)
  • 3 augurken
  • peper, zout
  • boter om in te bakken

Bereiding

  1. Verwarm de bouillon.
  2. Snijd de ui fijn en bak deze aan in wat boter. Gebruik een ruime pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een gietijzeren stoofpan). Voeg na een paar minuten fijngesneden knoflook toe en bak dit heel even mee.
  3. Voeg dan de linzen toe en roer goed door. Doe er een paar soeplepels warme bouillon bij en roer dit goed door. Laat dit zachtjes pruttelen en voeg zodra alle bouillon is opgenomen door de linzen, weer nieuwe bouillon toe. Herhaal dit totdat de linzen gaar zijn. Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt. Laat de linzen afkoelen.
  4. Snijd de augurken, appel en kip in kleine blokjes. Meng dit door de afgekoelde linzen. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Linzensalade met appel en kip
Linzensalade met kip en appel

————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze linzensalade gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie