Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Linzensalade met kip, appel en augurk

Joyce & Tom | vrijdag, maart 13, 2015 | ||||||||||
Normaal gesproken koken we linzen voor in een salade in water of bouillon. Beetje saai en niet heel erg smaakvol. Hoe zou dat lekkerder kunnen? Zou je linzen kunnen bereiden op de manier van risotto? Dat hebben we uitgeprobeerd, en het experiment is geslaagd. Doordat je steeds een beetje warme bouillon toevoegt en laat inkoken, krijgen de linzen veel meer smaak. 
Wij gebruikten zelfgemaakte kippenbouillon, maar je kunt natuurlijk ook bouillon van een blokje gebruiken. Deze salade kun je met elke kleur linzen maken, wij hadden deze keer oranje linzen. Je kunt deze salade ook heel goed lauwwarm serveren.
Linzensalade met appel en kip

Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 200 gram linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml (kippen)bouillon
  • 1 appel
  • 100 gram kip (gaar)
  • 3 augurken
  • peper, zout
  • boter om in te bakken

1. Verwarm de bouillon. 

2. Snijd de ui fijn en bak deze aan in wat boter. Gebruik een ruime pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een gietijzeren stoofpan). Voeg na een paar minuten fijngesneden knoflook toe en bak dit heel even mee. 

3. Voeg dan de linzen toe en roer goed door. Doe er een paar soeplepels warme bouillon bij en roer dit goed door. Laat dit zachtjes pruttelen en voeg zodra alle bouillon is opgenomen door de linzen, weer nieuwe bouillon toe. Herhaal dit totdat de linzen gaar zijn. Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt. Laat de linzen afkoelen.

4. Snijd de augurken, appel en kip in kleine blokjes. Meng dit door de afgekoelde linzen. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Linzensalade met appel en kip


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl