Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Noten-boterkoek

Joyce & Tom | woensdag, maart 04, 2015 | |||||
Vorige week kwamen er ineens allemaal boterkoeken voorbij op facebook en twitter. Onder andere die van baksels.net. Alsof iedereen ineens boterkoeken aan het bakken was. En dan gaat die boterkoek dus niet meer uit je hoofd, totdat je er één in je eigen oven hebt. Wij maakten onze eigen variant op de standaard versie en vervingen een deel van de bloem door grof gemalen walnoten.     
Zelfgemaakte noten boterkoek
Ingrediënten (voor een vierkant brownievorm van 20x20cm)
  • 225 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram grof gemalen walnoten
  • 175 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 75 gram bruine basterdsuiker 
  • 1 eidooier
  • snufje zout

1.  Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed alles goed door tot een samenhangend deeg.

2. Doe het deeg in de vorm. Dit gaat het beste door het deeg met de vingers in de vorm te drukken en vervolgens met de achterkant van een (natte) lepel glad te strijken. Laat het deeg minimaal een uur in de koelkast rusten.

3. Bak de boterkoek ongeveer 20-25 minuten op 180°C. Laat de boterkoek goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Zelfgemaakte noten boterkoek

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl