Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Bolognesesaus

Joyce & Tom | donderdag, januari 12, 2017 | ||||
Dit is onze versie van Bolognesesaus. Waarschijnlijk niet hetzelfde als de originele Italiaanse, maar wel erg lekker. We hebben de groente in deze saus grof gesneden. Je kunt er ook  voor kiezen om de wortel en selderij fijn te snijden, zodat je ze na bereiding niet meer terugziet. De smaak van de saus zal dan ook anders zijn. Serveer de saus met pasta en Parmezaanse kaas.    Pasta met zelfgemaakte Italiaanse Bolognesesaus.



Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 250 gram (runder)gehakt
  • 100 gram spekjes
  • 1 grote ui
  • 400 gram wortel
  • 400 gram knolselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 ml gezeefde tomaat (verse tomaten in de zomer)
  • 100 ml water
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en peper
  • boter en/of olie om in te bakken
  • Parmezaanse kaas

1. Snijd de ui, wortel en knoflook. Snijd ze zo fijn of grof als je zelf wilt. Wij kozen voor blokjes van ongeveer een halve centimeter.
2. Bak het gehakt rul in wat boter of olie in een ruime (stoof)pan. Voeg na enkele minuten de spekjes en de uien toe.  Voeg zout en peper naar smaak toe. Zodra de spekjes uitgebakken zijn kunnen de wortel en knolselderij erbij. Bak de groenten ongeveer 10 minuten tot een kwartier mee.
3. Doe de rode wijn, tomatenpuree en een geperst teentje knoflook erbij. Roer dit goed door en laat dit, op halfhoog vuur en zonder deksel, enige tijd pruttelen totdat nagenoeg al het vocht is verdampt. 
4. Voeg de gezeefde tomaat of, indien het zomer is, verse tomaten en het water toe. Doe de laurierblaadjes erbij en breng de saus aan de kook. Laat de saus minimaal één uur op héél laag vuur pruttelen. Je kunt de saus ook in de oven zetten, minimaal één uur op 100°C. Ben je in het bezit van een slowcooker, laat de saus dan nog een aantal uren op low verder garen.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Gebruik op social media #koksinfrankrijk. 


De eerste kookvakantie van 2017 start op 14 april (paasweekend), en er zijn nog plaatsen vrij!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety