Rode bietensalade met bleu d'Auvergne

Koks in Frankrijk | woensdag, november 04, 2020 | ||

Wij wonen in een regio in Frankrijk waar de lekkerste kazen gemaakt worden. De meest bekende zijn Cantal, Salers, Saint-Nectaire, Fourme d'Ambert en bleu d'Auvergne. Stuk voor stuk heerlijk op een kaasplankje -tussen hoofd- en nagerecht- of op z'n Hollands gewoon bij de borrel. Maar deze kazen zijn ook prima te gebruiken in een voor- of hoofdgerecht. 

In deze bietensalade gebruikten we bleu d'Auvergne, een pittige en smaakvolle blauwschimmel kaas. Deze kaas vind je in Nederland bij de betere kaaswinkel. Mocht je hem niet kunnen vinden, neem dan een andere blauwschimmel. Bijvoorbeeld de in Friesland geproduceerde, bleu de Wolvega.  

 Heerlijke rode bietensalade met linzen, appel, honing, walnoten en bleu d'Auvergne

Heerlijke rode bietensalade met linzen, appel, honing, walnoten en bleu d'Auvergne

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 400 gram rode biet (gekookt)
  • 100 gram linzen (gekookt)
  • 150 gram bleu d'Auvergne (of andere blauwschimmelkaas)
  • 2 eetlepels gehakte walnoten
  • 1 appel
voor de dressing:
  • 3 eetlepels honing
  • scheutje water
  • scheutje balsamicoazijn
  • zout, peper

1. Snijd de gekookte bieten in partjes.
2. Verhit in een steelpan de ingrediënten voor de dressing. Zodra de dressing stroperig begint te worden giet je deze over de bietjes. Schep de bietjes goed om, zodat de dressing goed verdeeld wordt. 
3. Snijd de appel in partjes.
4. Stel de salade samen. Dit kun je het beste op het bord (of in een schaaltje) doen. Leg de partjes biet en appel mooi op de borden. Verkruimel de blauwe kaas erover, verdeel de linzen over de borden en tot slot de walnoten.

 

---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Heerlijke rode bietensalade met linzen, appel, honing, walnoten en bleu d'Auvergne


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten