
Deze citroencake met maanzaad is lekker fris en ziet er ook nog eens mooi uit. In het recept voor de cake hebben we iets minder suiker toegevoegd omdat er ook suiker in het glazuur zit. In de cake zelf zit citroenrasp en in het glazuur citroensap, wat voor een extra citroensmaak zorgt.
Ook heerlijk bij een high tea of bij de paasbrunch.

Citroencake met maanzaad
Materiaal
- cakevorm van 25 cm
Ingrediënten
- 200 gram roomboter
- 150 gram kristalsuiker
- 4 eieren M
- 200 gram bloem
- 4 gram bakpoeder
- rasp van één citroen
- 10 gram maanzaad
- 60 gram poedersuiker
- 3-5 eetlepels citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165 °C.
- Vet een cakevorm in met boter en bestrooi daarna met bloem.
- Klop de zachte boter met de mixer, ga net zolang door totdat de boter helemaal wit is klop dan de suiker erdoor.
- Klop daarna 1 voor 1 de eieren erdoor, wacht met het volgende ei tot het eerste ei helemaal is opgenomen.
- Voeg bloem, bakpoeder, citroenrasp en maanzaad toe en spatel dit erdoor. Zorg ervoor dat de bloem is opgenomen.
- Vul de cakevorm met het beslag en bak de cake op 165℃ (zonder hete lucht) in ongeveer 45 minuten gaar.
- Laat de cake na het bakken ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen.
- Stort de cake op een rooster en laat verder afkoelen.
- Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met het citroensap. Meng net zo lang totdat je een dikke, enigszins vloeibare massa hebt. Is het te dik? Voeg dan nog wat citroensap toe.
- Giet de glazuur over de bovenkant van de cake.
