
Ben je op zoek naar een snelle maaltijd, dan is noedelsoep altijd een goed idee. Deze soep is makkelijk te maken en bovendien erg smaakvol en gezond. Wij gebruiken een zelfgemaakte bouillon, maar uiteraard kun je er voor kiezen om bouillon te maken van een blokje.
De smaakmakers die in de soep gaan zijn ui, gember, knoflook, rode peper, kaneel, steranijs, citroengras, miso en laos. Een deel hiervan bakken we eerst aan in wat olie, voor nog meer smaak. We gebruiken slechts 2 puntjes van de steranijs en een klein stukje kaneel, zodat de smaak hiervan niet overheerst, maar net aanwezig is. Zodra de soep klaar is komen deze specerijen meestal boven drijven, en kun je ze er makkelijk uitvissen. Vergeet ook niet de citroengras eruit te halen.

Vietnamese noedelsoep
Ingrediënten
- olie om in te bakken
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 centimeter gember
- 1 rode chilipeper
- 2 puntjes steranijs
- 1 stukje kaneel
- 2 theelepels miso
- ½ stengel citroengras
- 2 theelepels laos
- 800 gram groente bv wortel, taugé, paprika, pak choi
- 150-200 gram noedels
- 1½ liter bouillon kip of rund
- 300 gram garnalen
- zout en peper naar smaak
- koriander als garnering
Bereiding
- Snijd de ui, gember, knoflook en rode peper fijn.
- Snijd de groente in dunne reepjes.
- Bak de ui, gember, knoflook en rode peper aan in een ruime pan in wat olie.
- Voeg hieraan steranijs, kaneel en citroengras toe en bak dit heel even mee.
- Doe de miso, laos en de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
- Zodra het kookt kunnen de garnalen, groente (behalve de taugé) en noedels erbij. Breng het opnieuw aan de kook, zet dan het vuur uit, doe het deksel op de pan en wacht 10 minuten. In deze 10 minuten garen de garnalen, noedels en groente.
- Breng na deze 10 minuten de soep weer aan de kook zodat het goed heet geserveerd wordt. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe. Voeg vlak voor het serveren de taugé toe. Garneer met koriander.
