Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Stoofpot: Indiase curry van lamsvlees, linzen, bloemkool en pompoen

Joyce & Tom | vrijdag, november 27, 2015 | ||||||||
Het stoofpotje wat we deze week aten was weer een curry. Vorige week maakten we een Thaise curry met rundvlees en nu dus een Indiase met lamsvlees. Het vlees wat we gebruikten was een stuk van de bout, zonder bot. De groenten en linzen lieten we op het laatst meestoven. Linzen, bloemkool en pompoen combineren prima, ook zonder vlees trouwens.
Stoofpotje met lamsvlees en Indiase kruiden
Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 600 gram lamsvlees (zonder bot)
  • 2 grote uien
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 theelepels garam masala
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 3 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • boter of olie om in te bakken
  • water (of bouillon)
  • zout, peper 
  • 100 gram linzen
  • 400 gram pompoen (in blokjes)
  • 400 gram bloemkool (in roosjes)

1. Snijd de ui, gember, knoflook en rode peper fijn.

2. Bak het lamsvlees aan in wat olie of boter. Haal het vlees uit de pan zodra het aan alle kanten bruin gebakken is. Bak de ui, gember en rode peper aan in het bakvet van het vlees. Laat dit een paar minuten op halfhoog vuur bakken.

3. Voeg dan de garam masala, koriander, knoflook en de tomatenpuree toe. Laat dit een minuutje meebakken.

4. Doe vervolgens het vlees (inclusief het vocht wat er waarschijnlijk is uitgelopen) weer terug in de pan. Voeg zoveel heet water (of bouillon) toe dat het vlees helemaal onder staat. Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels, de kardemompeulen en zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook en laat het ongeveer 2 tot 3 uren, op laag vuur, zachtjes stoven. Indien je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je het lamsvlees laten garen in de oven (2 tot 3 uren op 120°C).

5. Zodra het vlees gaar is kunnen de linzen erbij. Laat deze ongeveer een half uur meestoven. Indien nodig kun je nog wat extra heet water of bouillon toevoegen. Zodra de linzen gaar zijn kunnen de blokjes pompoen en bloemkoolroosjes nog 10-15 minuten meegaren. 

Lekker met een beetje basmatirijst.
Stoofpotje met lamsvlees en Indiase kruiden



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety