Naar de inhoud springen
Facebook Pinterest Instagram Etsy Mail
Koks in Frankrijk | Kookvakanties | Recepten | Traiteur
Naar de inhoud springen
  • Home
  • Recepten
    • Nieuwste berichten
    • Recepten
    • Soep, salades en meer
    • Lekkere hoofdgerecht recepten
    • Bakrecepten
    • Recepten overig
  • Op vakantie bij ons!
    • Kookvakantie in Frankrijk
    • Chambres d’hôtes
  • Traiteur
  • Contact
    • Contact
    • Over ons
  • Webshop
Home Pagina 2

Soda brood met kaas, ui, spek en tomaat

Bakrecepten
Sode brood met kaas, ui, spek en tomaat

Dit soda brood met kaas, ui, spek en tomaat staat binnen een uur op tafel. Het deeg voor soda brood hoeft namelijk niet g…

Verder lezen…

Varkensfilet met honing en knoflook

Lekkere hoofdgerecht recepten
Varkensfilet met honing en knoflook

Varkensfilet met honing en knoflook…

Verder lezen…

Linzensoep met wintergroenten

Soep, salades en meer
Gele linzensoep met wintergroenten, gember en kurkuma

Deze linzensoep met wintergroenten is lekker stevig en heerlijk vullend. Perfect gerecht voor op een winterse dag. We geb…

Verder lezen…

Wraps gevuld met kaas

Recepten overig
Amuse wraps gevuld met kaas

Deze heerlijke wraps gevuld met kaas zijn heerlijk als borrelhapje of amuse voor een diner. Gebruik een zachte kaas als v…

Verder lezen…

Vietnamese kip met noodles

Lekkere hoofdgerecht recepten
Vietnamese kip met noodles

Dit recept voor Vietnamese kip lijkt aardig wat werk, maar uiteindelijk valt het wel mee, en het is zeker de moeite waard…

Verder lezen…

Crêpe Suzette

Recepten overig
Frans dessert Crêpe Suzette

Een crêpe Suzette is een Frans nagerecht van flensjes met sinaasappel en karamel, geflambeerd met Grand Marnier of een an…

Verder lezen…

Franse kaas

Culinair Frankrijk tips

Franse kaas – welke lekkere kaas wordt er in de Auvergne gemaakt?…

Verder lezen…

Pittige groentestoof met harissa

Lekkere hoofdgerecht recepten
Pittige groentestoof met harissa en dadels

Deze pittige groentestoof met harissa is erg lekker en valt altijd bij iedereen in de smaak. De stoofpot is vegetarisch e…

Verder lezen…

Risotto met cantharellen

Lekkere hoofdgerecht recepten

Heerlijke risotto met cantharellen. Echt een herfstgerecht deze risotto, lekker met spekjes en walnoten….

Verder lezen…

Tartelette met mirabellen

Bakrecepten
Tartelette met mirabellen - taart met pruimen

Tartelette met mirabellen, heerlijk als dessert of lekker bij de koffie. Het deeg is zo gemaakt en een stuk smaakvoller d…

Verder lezen…

‹1234›»
  • Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
    Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • koksinfrankrijk

    koksinfrankrijk
    Bij vakantie hoort voor de meeste mensen lekker ui Bij vakantie hoort voor de meeste mensen lekker uit eten gaan en de lokale keuken ontdekken. En dat natuurlijk het liefst in leuke kleine dorpjes waar je bijna geen toerist tegenkomt, en je gemoedelijk tussen de lokale bevolking zit. De kaart is, uiteraard, in het Frans en kan voor sommigen nogal een uitdaging zijn. Ook kunnen er verschillende logo’s worden gebruikt op de kaart. Één van deze logo’s is een steelpan met een dak. Dit logo staat voor ‘fait maison’, oftewel ‘huisgemaakt. Deze afbeelding kom je sinds 2013 regelmatig op een menukaart tegen.

Maar wat betekent het logo ‘fait maison’ eigenlijk?
Het logo wil zeggen dat een gerecht ter plekke is bereid op basis van rauwe ingrediënten. Dat kan gelden voor de hele kaart, of voor een aantal gerechten, en in dat geval vind je het logo op de menukaart vóór het betreffende gerecht. Soms worden alleen de woorden ‘fait maison’ gebruikt in plaats van het logo.
Kies je voor een gerecht met dit logo dan kun ervan uit gaan dat er geen industriële poedertjes gebruikt worden voor je crème brulée of mousse au chocolat en dat de bœuf bourguignon niet uit een emmer of blik komt.
Uiteraard zijn er uitzonderingen voor bepaalde halffabricaten en eindproducten die wel gebruikt mogen worden. Zo hoeven de koks niet uren extra in de keuken te staan om hun eigen brood te bakken, boter te karnen of olie te persen. Andere uitzonderingen zijn bijvoorbeeld kaas, charcuterie, gekonfijt fruit, wijn en fond.

#faitmaison #uiteteninfrankrijk #frankrijk #koksinfrankrijk #kokeninfrankrijk #kookvakantie #logo #restaurant
    Het is lente en overal komen weer bloemetjes tevoo Het is lente en overal komen weer bloemetjes tevoorschijn. En daarvan zijn sommige eetbaar. Zo hebben wij in onze tuin primula's. Ze zijn wit, roze en paars en ze zijn eetbaar.
Ze zijn niet heel stevig, dus als je ze wilt serveren op een dessert of taart bijvoorbeeld, kun je ze het best eerst konfijten. Dit doe je door de bloemen te bedekken met een laagje eiwit en een laagje suiker en daarna te drogen. Je kunt ze in een goed afgesloten verpakking bewaren tot gebruik.
De werkwijze vind je op onze site. Tik daarvoor 'eetbare bloemen' in de zoekbalk.

#kokeninfrankrijk #bloemen #garnering #lente #konfijten #dessert #foodie #kookvakantie
    Tot voor kort hadden wij geen snelkookpan, terwijl Tot voor kort hadden wij geen snelkookpan, terwijl het hier in Frankrijk redelijk gebruikelijk is. Bijna iedereen heeft een ‘cocote minute’ in het keukenkastje staan. Aangezien wij erg van experimenteren in de keuken houden, zijn we toch overstag gegaan en hebben we een snelkookpan aangeschaft. We zijn begonnen met het maken van kippenbouillon in de snelkookpan.

Wat is een snelkookpan?
Een snelkookpan is gemaakt van stevig roestvrij staal en de deksel sluit de pan goed af met een siliconen ring tussen de pan en de deksel. Zodra het vocht in de pan gaat koken, verzamelt zich stoom in de pan, waardoor de druk in de pan stijgt. De temperatuur in de pan loopt op tot 120°C. Zodra de druk verder stijgt laat de drukregelaar in de deksel wat stoom ontsnappen, zodat de pan niet kan ontploffen. Door de hoge temperatuur wordt de bereidingstijd verkort tot ongeveer een derde van de tijd in een normale pan. En dat scheelt ook weer energie!
Andere voordelen zijn dat vitamines beter behouden blijven en dat er heerlijke hartige smaken ontstaan door de hoge temperatuur.

Bouillon maken gaat uitstekend in de snelkookpan. Het hoeft niet meer uren op het fornuis te staan en de smaak is intenser. De kippenbouillon en de kip in dit recept kun je gebruiken als basis voor een gerecht zoals bijvoorbeeld kippensoep, ragout of een romige pastasaus. De kip is heerlijk mals een valt zo van het bot, verwijder de botjes en verwerk de kip in je gerecht. 

#snelkookpan #kippenbouillon #koksinfrankrijk #food52 #tefal #cocoteminute #kokeninfrankrijk #kookvakantie
    Heerlijke kippenbouillon uit de snelkookpan! Zo le Heerlijke kippenbouillon uit de snelkookpan! Zo lekker en dankzij die pan dus supersnel klaar.
In 45 minuten heb je een lekkere bouillon met intense smaken en heerlijk malse kip. Dit kun je dan als basis voor je gerecht(en) gebruiken.

Hebben jullie een snelkookpan?

#kokeninfrankrijk #snelkookpan #cocoteminute #bouillon #maillard #kip #foodie #food52 #koksinfrankrijk
    Nog te warm om aan te snijden, maar het uiterlijk Nog te warm om aan te snijden, maar het uiterlijk beloofd al veel goeds.
Wij maakten vanmiddag deze babka met chocolade en hazelnootpraliné. Een verrijkt gistdeeg, gevuld met choco/praliné en daarna gevlochten. Het is even een werkje, maar het resultaat is het meer dan waard. 

#babka #chocolade #hazelnoot #bakken #foodporn #foodie #foodlover #food52 #baking #kookvakantie #kokeninfrankrijk #koksinfrankrijk
    Meer berichten Volg ons op Instagram
  • Facebook Pinterest Instagram Etsy Mail
  • Welkom bij koks in Frankrijk
    Wij zijn Joyce en Tom en we wonen in het departement Puy-de-Dôme, in de Auvergne (Frankrijk). Al meer dan tien jaar genieten we volop van alles wat deze regio te bieden heeft. Wij zijn beide gediplomeerd kok, en vinden het heerlijk om met eten bezig te zijn. Meer over ons.

  • Kookvakantie nu reserveren !
  • Deze week populair

    • Stoofpot #9: Langzaam gegaard varkensvlees op z’n Vietnamees gepubliceerd op 22 januari 2016
    • Wegwijs in de Franse supermarkt: rundvlees Wegwijs in de Franse supermarkt: rundvlees gepubliceerd op 27 juli 2019
    • Appel-notencake Appel-notencake gepubliceerd op 17 december 2014
    • Ovenschotel met Chinese kool, gehakt en kerrie Ovenschotel kerrie-kool met gehakt gepubliceerd op 25 februari 2021
    • Vietnamese noedelsoep met garnalen Vietnamese noedelsoep gepubliceerd op 29 maart 2023
  • De nieuwste recepten in je mailbox?




  • Disclaimer: Sommige links op onze website verwijzen door naar een partnerwebsite. Als je daar vervolgens iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie. Je betaalt zelf niets extra. Hartelijk dank voor je ondersteuning!

  • KokenKoken
  • Home
  • Recepten
  • Op vakantie bij ons!
  • Traiteur
  • Contact
  • Webshop
Copyright © Koks in Frankrijk
Mogelijk gemaakt door Nirvana & WordPress.
Facebook Pinterest Instagram Etsy Mail