Ga naar de inhoud
Facebook Pinterest Instagram Etsy Mail
Koks in Frankrijk | Kookvakanties | Recepten | Traiteur
Ga naar de inhoud
  • Home
  • Recepten
    • Nieuwste berichten
    • Recepten
    • Soep, salades en meer
    • Lekkere hoofdgerecht recepten
    • Bakrecepten
    • Recepten overig
  • Op vakantie bij ons!
    • Kookvakantie in Frankrijk
    • Chambres d’hôtes
  • Traiteur
  • Contact
    • Contact
    • Over ons
  • Webshop
HomeNieuwste berichten

Zelfgemaakte jus

Recepten overig
Zelfgemaakte jus zonder pakjes of zakjes

Wil je graag een lekkere zelfgemaakte jus bij je aardappelen, groente en vlees? Maar weet je niet waar je moet beginnen? …

Verder lezen…

Kippenbouillon uit de snelkookpan

Recepten overig
Zelf kippenbouillon maken

Tot voor kort hadden wij geen snelkookpan, terwijl het hier in Frankrijk redelijk gebruikelijk is. Bijna iedereen heeft e…

Verder lezen…

Zelf vla maken: vanillevla

Recepten overig
Zelf vla maken; vanillevla

Zelf vla maken lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het dus helemaal niet. En de smaak van zelfgemaakte vla is ook no…

Verder lezen…

Zelf rode kool maken

Lekkere hoofdgerecht recepten
Recept voor zelf rode kool maken met appelstroop

Rode kool maken is makkelijker dan je denkt en het smaakt ook nog eens stukken beter dan kant-en-klare. In dit recept geb…

Verder lezen…

Bami met garnalen en miso

Lekkere hoofdgerecht recepten
Bami met garnalen en miso

Deze smaakvolle bami met garnalen en miso staat in een half uur op tafel. Lekker makkelijk voor een doordeweekse avond. D…

Verder lezen…

Mini quiches met pompoen en prei

Bakrecepten
Mini quiche met pompoen en prei

Deze mini quiches met pompoen maak je heel makkelijk zelf. Ook het deeg is zeer eenvoudig te maken. Ze zijn heerlijk als …

Verder lezen…

Streekgerecht uit de Auvergne: Aligot

Lekkere hoofdgerecht recepten
Frans streekgerecht uit de Auvergne: Aligot

Streekgerecht Aligot is een traditioneel streekgerecht uit het zuiden van de Auvergne, en wordt vaak beschouwd als comfor…

Verder lezen…

Soda brood met kaas, ui, spek en tomaat

Bakrecepten
Soda brood met kaas, ui, spek en tomaat

Dit soda brood met kaas, ui, spek en tomaat staat binnen een uur op tafel. Het deeg voor soda brood hoeft namelijk niet g…

Verder lezen…

Varkensfilet met honing en knoflook

Lekkere hoofdgerecht recepten
Varkensfilet met honing en knoflook

Varkensfilet met honing en knoflook…

Verder lezen…

Linzensoep met wintergroenten

Soep, salades en meer
Gele linzensoep met wintergroenten, gember en kurkuma

Deze linzensoep met wintergroenten is lekker stevig en heerlijk vullend. Perfect gerecht voor op een winterse dag. We geb…

Verder lezen…

‹1234›»
  • Privacy & cookies: deze site gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik hiervan.

    Wil je meer weten, ook over hoe je cookies kunt beheren, kijk dan hier: Cookiebeleid
  • koksinfrankrijk

    #kookvakantie Frankrijk 🇫🇷
    moestuin - streekproducten - puur

    Hebben jullie een snelkookpan? Wij zijn echt fan! Hebben jullie een snelkookpan? Wij zijn echt fan! 
Dankzij de hoge druk kook je gerechten veel sneller dan normaal, wat niet alleen tijd bespaart, maar ook energiezuinig is. Bovendien blijven smaken en voedingsstoffen beter behouden door de korte kooktijd. 
Ook de smaak van je gerechten versterkt. Doordat de gerechten onder druk koken, lopen de temperaturen op tot wel 120°C, wat zorgt voor meer Maillardreacties. Dit betekent dat suikers en eiwitten sneller karamelliseren, wat leidt tot diepere, rijkere smaken die je normaal alleen bij langer koken zou krijgen. Of je nu een stoofschotel of bouillon maakt, de snelkookpan maakt je gerechten niet alleen sneller, maar ook voller van smaak. Minder tijd en meer smaak!
Het recept voor kippenbouillon vind je op koksinfrankrijk.nl!
    🍋 Zondag Bakdag: Citroencake met Maanzaad Deze fr 🍋 Zondag Bakdag: Citroencake met Maanzaad 
Deze frisse, luchtige cake met citroenrasp en een glanzend citroenglazuur is perfect voor een ontspannen zondag. Minder suiker in het beslag en een heerlijk frisse smaak door het citroensap in het glazuur. Ideaal bij de koffie, een high tea of een paasbrunch.
Het recept vind je op koksinfrankrijk.nl, typ citroencake met maanzaad in de zoekbalk.
Wat bak jij vandaag? 
#zondagbakdag #citroencake #recepten #lekkersimpel
    🥔🧀 Dit klassieke gerecht uit de Savoie brengt comf 🥔🧀 Dit klassieke gerecht uit de Savoie brengt comfort op je bord: zachte aardappelen, knapperige spekjes, zoete uien en de onmisbare Reblochon-kaas. Perfect voor een koude dag!
Het recept staat nu op onze website. Typ 'tartiflette' in de zoekbalk!
Wie zou jij uitnodigen voor een avondje tartiflette? Tag ze hieronder! 
#tartiflette #fransekeuken #winterrecept
    𝐃𝐫𝐢𝐞𝐤𝐨𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 & 𝐆𝐚𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞 𝐝𝐞𝐬 𝐑𝐨𝐢𝐬: Een Franse Tradit 𝐃𝐫𝐢𝐞𝐤𝐨𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 & 𝐆𝐚𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞 𝐝𝐞𝐬 𝐑𝐨𝐢𝐬: Een Franse Traditie 👑
In Frankrijk is het vandaag Driekoningen! En dat wordt gevierd met de Galette des Rois – een heerlijke taart van bladerdeeg en frangipane. Deze Franse lekkernij is de hele maand januari bij bijna elke bakker verkrijgbaar, maar uiteraard kun je ook prima zelf gaan bakken! 
De traditie:
In de galette wordt een kleine fève (boon of figuurtje) verstopt. Degene die de fève in zijn stukje vindt, mag de kroon dragen en wordt de koning of koningin van de dag. 
Zelf bakken? Dit heb je nodig:
-  2 rollen bladerdeeg
-  100 g amandelpoeder
-  100 g suiker
-  100 g zachte boter
-  2 eieren + 1 extra voor bestrijken
-  1 tl amandelextract
- (optioneel) een fève of boon
Zo maak je het:
1.  Meng amandelpoeder, suiker, boter, 2 eieren en amandelextract tot een glad mengsel (frangipane).
2.  Leg een vel bladerdeeg op een bakplaat. Verdeel de frangipane, maar laat 2 cm aan de randen vrij. Vergeet de fève niet!
3.  Dek af met het tweede vel bladerdeeg. Druk de randen goed dicht.
4.  Bestrijk met losgeklopt ei en maak een mooi patroontje met een mes.
5.  Bak 25-30 minuten op 200°C, tot goudbruin.
Geniet van een warme punt galette en droom even weg naar Frankrijk. Ga je hem halen bij de bakker of toch zelf maken? 
#driekoningen #galettedesrois #frankrijk #tradities #zelfbakk
    Begin het jaar goed met deze gnocchi. Ons alleree Begin het jaar goed met deze gnocchi. 
Ons allereerste recept van het jaar staat nu online: zelfgemaakte gnocchi! Luchtig, zacht en ontzettend lekker. Met tips zodat het niet kan mislukken. Combineer met je favoriete saus en maak er een feestje van op je bord!
#gnocchi #italiaansekeuken #recept #nieuwjaar #keukentips #italieopjebord #lekkerbegin
    Volg ons op Instagram
  • Facebook Pinterest Instagram Etsy Mail
  • Welkom bij koks in Frankrijk
    Wij zijn Joyce en Tom en we wonen in het departement Puy-de-Dôme, in de Auvergne (Frankrijk). Al meer dan tien jaar genieten we volop van alles wat deze regio te bieden heeft. Wij zijn beide gediplomeerd kok, en vinden het heerlijk om met eten bezig te zijn. Meer over ons.

  • vraag meer info over onze kookvakanties!
  • Deze week populair

    • Stoofpot #9: Langzaam gegaard varkensvlees op z’n Vietnamees in Lekkere hoofdgerecht recepten
    • Walnotenkoekjes Walnotenkoekjes in Bakrecepten
    • Varkensfilet met honing en knoflook Varkensfilet met honing en knoflook in Lekkere hoofdgerecht recepten
    • Zelfgemaakte babi pangang in Lekkere hoofdgerecht recepten
    • Wegwijs in de Franse supermarkt: rundvlees Wegwijs in de Franse supermarkt: rundvlees in In de Franse supermarkt
  • De nieuwste recepten in je mailbox?




  • Home
  • Recepten
  • Op vakantie bij ons!
  • Traiteur
  • Contact
  • Webshop
Copyright © Koks in Frankrijk
Mogelijk gemaakt door Nirvana & WordPress.
Facebook Pinterest Instagram Etsy Mail